1. /
    2. Za stranke
    3. /
    4. Blog
    5. /
    6. Svetovalec

KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!

KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!

Se selite v stanovanje, kjer bodo velike sanje zaprte v ozke stene? Lepo počasi! Mi vam bomo svetovali kako urediti majhno spalnico v nekonvencionalnem slogu. Svetovali vam bomo, po čem poseči in česa ne delati. Kratko in jedrnato bo – med branjem nikakor ne boste zaspali!

Kako urediti spalnico - dober nasvet je vedno vključen v ceno

Ko se sprašujemo, kako urediti spalnico, se pogosto ne zavedamo moči barve, ki se pojavlja na stenah. In ta je pomembna! Stenske barve, s katerimi se lahko okrasi moderna spalnica v bloku ali večji hiši so predvsem spodaj navedene vrste.

  • Modra - je povezana z varnostjo in prinaša prijeten mir. Vendar morate izbrati prave odtenke - modra lahko zelo ohladi notranjost in nihče noče slišati o "hlajenju atmosfere" v spalnici!
  • Bela - klasična, univerzalna, vedno modna in primerna. Poda se k vsem barvam pohištva in v ospredje postavlja pisane dodatke. Obožuje minimalistično notranjost, a se dobro prilega tudi boho vzdušju. Je brezčasna, a jo je tudi težko vzdrževati čisto!!
KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!
KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!
KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!
KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!
KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!
  • Zelena - v zadnjem času pridobiva na priljubljenosti. Najpogosteje posežemo po stekleničnem odtenku zelene, ki ga kombiniramo s črno in zlato. To je lepa kombinacija, vendar jo priporočamo za večje prostore, kjer je pogosto prisotno sonce. V nasprotnem primeru lahko preobremenimo sobo.
  • Roza - zelo dekliška in srčkana. Čeprav pomaga pri lajšanju stresa in pomirja dušo, je treba po njej posegati z ustrezno previdnostjo – še posebej, če bo v spalnici tudi predstavnik moškega sveta!
  • Siva - ena izmed najbolj priljubljenih barv v sodobni notranjosti. To ni presenetljivo - je elegantna in precej univerzalna. Dobro se prilega v kombinacijah z belim in črnim pohištvom. Ne motijo je barvni dodatki. Tako kot pri modri, se raje odločimo za njene toplejše odtenke. Prav tako je dobro kombinirati sivo z belo na ostalih stenah – še posebej, ko gre za ureditev majhne spalnice.

Barve za majhno spalnico naj bodo precej umirjene – priporočamo zemeljske barve, ki doživijo pravi preporod, in nežne pastele. Za ljubitelje močnejših poudarkov so lahko dobra rešitev npr. fototapete, ki bodo notranjost naredile bolj dinamično in izvirno, hkrati pa v kombinaciji s svetlimi barvami prostor ne bo videti manjši.

Med iskanjem ideje za majhno spalnico, imejmo v mislih tudi specifičnost našega stanovanja. Če je soba temna, se odpovejmo enako globokim barvam. Poleg tega se je dobro igrati z obliko in materiali - na primer, sijajni fronti dobro odbijajo svetlobo, zaradi česar je prostor svetlejši.

KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!

Majhna spalnica z garderobno omaro lahko je opremljena z drsnimi vrati z ogledali - to je preizkušen način za vizualno povečanje prostora in udobja naše uporabe - problem prostora za ogledalo, obešeno na steno, izgine. In vi vedno veste, da izgledate dobro! Po ustreznem uvodu gremo lahko na podrobnosti ...

Kako urediti majhno kvadratno spalnico?

Ali stojite sredi kvadratne sobe, ki bo postala vaša sanjska spalnica, in ne veste, kaj bi z njo? Mi že vemo – in z veseljem vam bomo pomagali! Najprej imate razloge za veselje - ta soba je zelo lepe oblike in ponuja veliko možnosti za ureditev! Svojo posteljo in omare lahko postavite na skoraj poljuben način, kolikor vam prostor dopušča.

Naš predlog? Vaše mirno zatočišče v vsakdanjem življenju!

Barve sten majhne kvadratne spalnice pobarvamo v nežno bež v toplem odtenku. Ta barva obožuje bele okvirje vrat, vrata in posteljo iste barve. Lahko pa se odločite za bolj nekonvencionalno stensko poslikavo v odtenku bež z zelo nežnim belim motivom. Nanesi jo na eno od sten. Pohištvo za majhno spalnico ni treba, da je klišejsko in brez karakterja – to pa ne! Priporočamo vam na primer sodobno posteljo s kovinskim, bolj okrasnim okvirjem. V izrazni obliki je lahka, v majhnih prostorih pa je to zelo pomembno!

KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!

Za popestritev barv lahko izberete prefinjeno barvo pohištva – na primer turkizno omaro (dobro je, če z njo uspete uskladiti sijajne fronte) ali komodo. Če urejate majhno spalnico – slednja lahko deluje tudi kot nočna omarica!

Stene v spalnici so dobro mesto za plakate in slike. Obesite jih v oblak, ustvarjen iz okvirjev različnih velikosti, ali pa se odločite za minimalistične rastlinske motive na platnu. Nujno v barvah, ki se ujemajo s tistimi, ki se uporabljajo v prostoru - za ohranjanje harmonične klime. Samo še preproga iz jute in smo zaključili!

Kako urediti majhno spalnico v bloku v modnem slogu?

Majhna spalnica v bloku se lahko izkaže za vaše veliko kraljestvo nočnih skrivnosti in prijetnih juter. Se sprašujete, kako jo urediti tako, da postane priljubljeno mesto v vašem stanovanju? Svetujemo.

Stene pobarvamo belo. Vendar o dolgčasu ni govora – celo ozko spalnico v bloku je mogoče urediti na nekonvencionalen način. Naš recept? Zanimiva fototapeta! Za romantiko predlagamo očarljive potonike. Ljubiteljica bolj minimalističnih dizajnov se bo verjetno odličen znašla v družbi geometrije sestavljene iz čebeljega satja. Za tiste, ki vedno iščejo najbolj modne motive - se bo vedno prilegala monstera.

KAKO UREDITI MAJHNO SPALNICO? PREVERITE NAŠE IDEJE!

Kot lahko vidite, lahko stene v spalnici (navdih predstavljen zgoraj je le kaplja v morje možnosti!) oblečete v poudarke in na podlagi tega lahko popolnoma spremenite njihov značaj. Vendar naj bo vedno v vašem slogu - to je način za neprecenljiv občutek udobja. Niste prepričani, da bodo fototapete delovale v vašem prostoru? Ostanite zvesti barvam zemlje in okrasite eno od sten s sliko v umirjenih barvah.

Pohištvo za majhno spalnico - ne glede na to, katero fototapeto izberete, je najbolje, da ostane pri svetlih barvah - popolna bo bela ali breza. Monstera ima slabost do črne – ne priporočamo izbire velike garderobe v tem odtenku – lahko bi obtežila prostor. Vendar pa mora biti posteljni okvir kos nalogi in v čudovitem kontrastu s temno zelenim listjem.

V tej ureditvi majhne spalnice bo delovala tudi zlata - poigrajte se s poudarki in prostor popestrite s ščepcem bogastva.

Potem živite in spite z veseljem! 

Preberite tudi:
Fototapeta za dnevno sobo - kako izbrati idealen motiv in ustvariti edinstven prostor
15.04.2024

Fototapeta za dnevno sobo - kako izbrati idealen motiv in ustvariti edinstven prostor

V srcu vsakega doma se dnevna soba razvija kot platno osebne izražanja, kraj srečanj, kjer delimo zgodbe in negujemo spomine. Moč tapet pri preoblikovanju tega prostora je neprecenljiva. Določajo ton, vplivajo na razpoloženje in služijo kot odsev osebnega stila. Izbor idealne tapete za dnevno sobo je avantura s kreativnostjo.

več
Slike za kuhinjo in jedilnico - okusne inspiracije za stensko dekoracijo
20.03.2024

Slike za kuhinjo in jedilnico - okusne inspiracije za stensko dekoracijo

Srce doma si zasluži več kot le funkcionalno zasnovo; potrebuje ščepec osebnosti, kanček ustvarjalnosti in veliko mero sloga. Kuhinje in jedilnice, epicentra kulinaričnih stvaritev in družabnih srečanj, ne smejo odražati le funkcionalnosti, temveč tudi toplino in osebnost tistih, ki v njih prebivajo.

več
Kako modno opremiti kopalnico? Nasveti in trendi za leto 2024
01.03.2024

Kako modno opremiti kopalnico? Nasveti in trendi za leto 2024

Kopalnica je prostor, kjer začnemo in končamo svoj dan. Zato je pomembno, da je ta prostor urejen tako, da se v njem počutimo sproščeno in udobno.  V tem članku bomo raziskali, kako modno opremiti kopalnico, s poudarkom na trendih in nasvetih za leto 2024.

več
KAKO ENOSTAVNO IN UČINKOVITO MENJATI KOPALNICO?
02.02.2022

KAKO ENOSTAVNO IN UČINKOVITO MENJATI KOPALNICO?

Iščete preprost način, kako svoji kopalnici dati nov videz, a se raje izognete zamudnemu odstranjevanju starih ploščic? Včasih je dovolj, da prostoru dodate zanimiv značaj ... V današnjem članku bomo našteli pet vzorčnih okraskov, ki bodo originalno osvežili Vašo kopalnico!

več