1. /
    2. Uporabne informacije
    3. /
    4. Navodila za namestitev

Navodila za namestitev izdelkov Tulup.si

NAVODILA ZA NAMESTITEV STEKLENIH PLOŠČ V KUHINJO

POZOR! - na zadnjo steno steklene plošče je za zaščito prilepljenih več trakov dvostranskega lepilnega traku. S trakov NE odstranjujte folije/zaščitnega papirja. Steno očistimo prahu in mastnih nečistoč. Prav tako je treba obrisati zadnjo stran kuhinjske plošče. To nam bo zagotovilo stabilno namestitev.
Za lepljenje steklenih plošč na kuhinjsko steno predlagamo uporabo montažnega lepila brez topil, t.i. lepilo za ogledala. Po naših testih druga lepila ne zagotavljajo stabilne fiksacije.

Majhna količina lepila (dovolj je kapljica v velikosti fižola) se nanese točkovno, vsakih nekaj centimetrov, na sredino vsakega traku. Po nanosu lepila na trakove kuhinjsko ploščo močno pritisnite na steno.

POMEMBNO - čas strjevanja lepila je 24 do 48 ur. Ne pozabite podpreti plošče, potem ko jo pritisnete na steno - bodisi na kuhinjski pult ali na letev/klin. Šele po preteku časa lepljenja, to je najkasneje po 48 urah, lahko podporo odstranite.

NE POZABITE - uporaba drugih načinov lepljenja in nanašanja lepila izven trakov lahko poškoduje grafiko, zato ne more biti predmet reklamacije.